Vaišės darbe

Vaišės darbe

Jeigu per gimtadienį ar vardadienį nutarėte palepinti kolegas vaišėmis, paruoškite jas sveikas ir stilingas. Maži sumuštinukai ir burnoje tirpstantys vieno kąsnio gardumynai – puiki alternatyva įgrisusioms milžiniškoms picoms ir riebioms mišrainėms!

Sumuštiniai su keptais burokėliais

Prancūziškas batonas, 4 nedideli virti burokėliai, po 2 šaukštus skysto medaus, aliejaus ir balzaminio acto, po pusę šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių ir kmynų, 2 skiltelės česnako, 100 g minkšto fetos tipo sūrio.

Karamelizuotiems svogūnams: 2 svogūnai, po šaukštą sviesto ir rudojo cukraus.

Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje.

Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos karštoje orkaitėje apie 15 min.

Kol burokėliai keps, paruoškite svogūnus: juos nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste su cukrumi.

Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada ant kiekvienos riekelės tepkite fetos sūrio, dėkite po keptą burokėlio griežinėlį ir krėskite šaukštą svogūnų.

8 asmenims. Pagaminsite per 40 min.

 

Margaspalviai sumuštiniai

Prancūziškas batonas.

I variantas. Keli šparagų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.

II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos tipo sūrio, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas sviesto.

III variantas. 2 pomidorai, geltona saldžioji paprika, šaukštas alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelės, šaukštelis pesto padažo su bazilikais, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

IV variantas. 200 g mėlynųjų pelėsių sūrio, 100 g vytinto kumpio, 4 šaukštai balzaminio padažo.

Prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis ir trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tada atvėsinkite ir paruoškite įvairių skonių sumuštinukus.

I. Šparagus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nupjaukite, o žaliąją dalį padalykite į kelias dalis ir pakepinkite svieste. Ant kiekvienos batono riekelės tepkite mėlynųjų pelėsių sūrio, dėkite nuvarvintų saulėje džiovintų pomidorų ir šparagų ūglių.

II. Saliamį supjaustykite plonytėmis riekelėmis, aptepkite fetos tipo sūriu ir uždėkite ant skrudintų ir sviestu apteptų duonos riekelių. Puoškite kaparėliais.

III. Pomidorų galus įpjaukite, tada nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su smulkinta saldžiąja paprika, šlakeliu aliejaus ir pesto padažu. Gauta mase aptepkite duonos riekeles. Puoškite kapotais žalumynais.

IV. Skrudintas duonos riekeles aptepkite balzaminiu padažu, tada dėkite po gabalėlį mėlynųjų pelėsių sūrio ir vytinto kumpio.

6 asmenims. Pagaminsite per 30 min.

Apklausa

Ar reguliariai sportuojate?

Rodyti rezultatus
Archyvas
Naujienos FACEBOOK'e